Innehållet publicerades under perioden

-

Peter Hultqvist träffade Sloveniens försvarsminister

Publicerad

Den 25 september besökte försvarsminister Peter Hultqvist Slovenien och sin slovenske kollega Andreja Katič. Ministrarna samtalade bland annat om den säkerhetspolitiska situationen i Europa och i världen liksom internationella insatser.

Försvarsminister Peter Hultqvist och den slovenska försvarsministern Andreja Katič
Försvarsminister Peter Hultqvist och den slovenska försvarsministern Andreja Katič. Foto: Bruno Toič

Försvarsminister Peter Hultqvist träffade den slovenske försvarsministern Andreja Katič i Ljubljana. Ministrarna diskuterade den förändrade säkerhetspolitiska situationen i östersjöområdet och östra Europa och även internationellt hur situationen i Nordkorea utvecklas.

Hultqvist framförde också hur den svenska regeringen välkomnar det pågående arbetet med att stärka EU:s gemensamma säkerhets- och försvarspolitik. Sverige vill se att EU:s permanenta strukturerade samarbete på försvarsområdet (Pesco) är inkluderande och bidrar till rätt ambitionsnivå för den gemensamma säkerhets- och försvarspolitiken.

Hultqvist och Katič talade även om EU:s internationella insatser ibland annat Afrika, där Sverige bidrar idag till EU:s samtliga träningsmissioner.