Afghanistaninsats i fokus vid Natos försvarsministermöte

Försvarsminister Peter Hultqvist deltog den 9 november på Natos försvarsministermöte i Bryssel. På mötet diskuterades Natos utbildnings- och rådgivningsinsats Resolute Support Mission (RSM) i Afghanistan.

Deltagarländernas representanter sitter vid ett avlångt bord
Vid mötet om Natos utbildnings- och rådgivningsinsats Resolute Support Mission (RSM) i Afghanistan höll Peter Hultqvist ett anförande. Foto: Nato

Sverige deltog som partnerland till Nato i mötet om Natos utbildnings- och rådgivningsinsats RSM i Afghanistan. Peter Hultqvist höll ett anförande om Sveriges bidrag till insatsen.

- Sveriges deltagande i RSM handlar om att tillsammans med andra nationer bidra till säkerhet och förebygga konflikter, säger Peter Hultqvist.

Sverige har deltagit i Natos utbildnings- och rådgivningsinsats RSM i Afghanistan sedan den 1 januari 2015. Den 26 oktober i år föreslog regeringen till riksdagen ett fortsatt svenskt deltagande i RSM under 2018 bestående av högst 50 personer på nuvarande nivåer.

I direkt anslutning till mötet om RSM bjöd USA:s försvarsminister James Mattis in representanter för koalitionen mot ISIL/Daesh där också Peter Hultqvist deltog.