Innehållet publicerades under perioden

-

Regeringen tillsätter en innovationsscout med säte i Tel Aviv

Under EU- och handelsminister Ann Lindes besök i Israel förra veckan lanserades att regeringen nu tillsätter en innovationsscout som ska placeras i Tel Aviv. Syftet är att innovationsscouten ska verka i den israeliska innovationsmiljön och utgöra kontaktyta för svenska företag, entreprenörer, start-ups, akademi och investerare.

EU- och handelsminister Ann Linde tillsammans med Ann Marie Fineman, nyutsedd innovationsscout i Tel Aviv.
EU- och handelsminister Ann Linde tillsammans med Ann Marie Fineman, nyutsedd innovationsscout i Tel Aviv. Foto: Regeringskansliet

Innovationsscouten heter Ann Marie Fineman och utsändande myndighet för innovationsscouten är Vinnova som lyder under Näringsdepartementet. Innovationsscouten ska ge stöd till svenska företag och institutioner som söker samarbeten, finansiering eller nya idéer med israeliska företag.

Israel är ett så kallat Prio 26-land i regeringens exportstrategi och rankas precis som Sverige högt internationellt när det gäller innovationskraft samt forskning och utveckling.