Innehållet publicerades under perioden

-

Åsa Regnér har entledigats, Barn-, äldre- och jämställdhetsminister

-
Artikel från Socialdepartementet

Socialdepartementet startar nyhetsbrev om jämställdhetspolitiken

Publicerad · Uppdaterad

Socialdepartementet startar ett nyhetsbrev för jämställdhetspolitiken för att samlat informera myndigheter, kommuner, landsting, länsstyrelser, civilsamhället men även allmänheten om beslut och satsningar. Det första nyhetsbrevet har fokus på arbetet mot mäns våld mot kvinnor och jämställdhetsminister Åsa Regnér kommenterar i en filmad intervju kampanjen #metoo. Möt också Jämställdhetsmyndighetens tillträdande generaldirektör Lena Ag som ger sin syn på vad som krävs för att nå framgång i jämställdhetsarbetet.

Läs det första nyhetsbrevet om jämställdhetspolitiken.

Välkommen att prenumerera på framtida nyhetsbrev via länken eller längst ner i nyhetsbrevet.

En feministisk regering

Sveriges regering är feministisk och sätter jämställdhet mellan kvinnor och män i centrum både för det nationella och internationella arbete.

En feministisk politik innebär att jämställdhet är avgörande för regeringens prioriteringar – i vägval och i tilldelning av resurser. En feministisk regering ser till att besluten bidrar till jämställdhet, och att jämställdhet genomsyrar hela regeringens politik. Jämställdhet är inte enbart ett politikområde, utan ett tankesätt som måste påverka all politik.

Regeringens viktigaste verktyg för att genomföra en feministisk politik är jämställdhetsintegrering, där jämställdhetsbudgetering är en viktig del.