Innehållet publicerades under perioden 3 oktober 2014 till den 20 januari 2019
Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde
Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde
Mellan den 21 januari 2019 och den 30 november 2021 var han inrikesminister.
Mellan den 3 oktober 2014 och den 21 januari 2019 var han närings- och innovationsminister.
Statsråd på denna sida som har entledigats
Statsråd på denna sida som har entledigats
Mellan den 21 januari 2019 - 17 december 2020 var han minister för internationellt utvecklingssamarbete.
Mellan den 25 maj 2016 och den 21 januari 2019 var han bostads- och digitaliseringsminister.
Mellan den 3 oktober 2014 och den 10 september 2019 var hon arbetsmarknadsminister.
Mellan den 3 oktober 2014 och den 20 januari 2019 var hon kultur- och demokratiminister.
Mellan den 3 oktober 2014 och den 20 januari 2019 var han utbildningsminister.
Mellan den 3 oktober 2014 och den 20 januari 2019 var hon minister för högre utbildning och forskning.
Mellan den 3 oktober 2014 och den 8 mars 2018 var hon barn-, äldre- och jämställdhetsminister.
Möten med myndigheter och arbetsmarknadens parter om sexuellt våld och trakasserier
Publicerad
Med anledning av #metoo-uppropen har den svenska regeringen initierat möten om sexuellt våld och trakasserier med bland annat arbetsmarknadens parter, myndighets- och näringslivschefer samt initiativtagarna bakom uppropen.
De dialogmöten som regeringen har haft med olika aktörer har haft fokus på arbetsgivarens ansvar för att motverka sexuellt våld och trakasserier och vilka åtgärder som redan har genomförts. Samtalen har även handlat om vilka eventuella brister som finns vad gäller lagar och regler och vilka åtgärder som behöver göras.
- Den 6 mars träffade jämställdhetsminister Åsa Regnér representanter från 65 Me too-upprop på Historiska museet och mottog deras gemensamma kravlista med sju åtgärdsförslag som rör arbetsliv, samhälle och skola.
- Den 9 november 2017 träffade kulturminister Alice Bah Kuhnke företrädare för nationalscenerna med anledning av det första svenska uppropet #tystnadtagning. Statsrådet har även haft möte med Diskrimineringsombudsmannen och dialoger med ett antal aktörer inom kultursektorn.
- Den 23 november träffade justitieminister Morgan Johansson och jämställdhetsminister Åsa Regnér cheferna för Polismyndigheten, Åklagarmyndigheten, Domstolsverket och Brottsförebyggande rådet.
Pressmeddelande: Morgan Johansson och Åsa Regnér bjuder in myndighetschefer för att diskutera sexuella trakasserier - Den 24 november träffade ministern för högre utbildning och forskning Helene Hellmark Knutsson generaldirektörerna för Universitetskanslersämbetet, Universitets- och högskolerådet samt Vetenskapsrådet med anledning av #akademiuppropet Statsrådet har även haft möte med expertgruppen för jämställdhet i högskolan.
- Den 30 november träffade utbildningsdepartementets statsråd Gustav Fridolin, Helene Hellmark Knutsson och Anna Ekström företrädare för skoluppropen #tystiklassen, #räckupphanden och #ickegodkänt tillsammans med representanter från elevorganisationerna, civilväsendet, skolväsendets fackliga organisationer och skolmyndigheterna.
- Den 30 november samlade bostadsminister Peter Eriksson företrädare för byggbranschen. Statsrådet bjöd även in initiativtagarna till uppropet #sistaspikenikistan.
Artikel: Byggbranschen agerar för att stoppa kränkningar och övergrepp
- Den 8 december träffade arbetsmarknadsminister Ylva Johansson och jämställdhetsminister Åsa Regnér arbetsmarknadens parter samt myndighetscheferna på Arbetsmiljöverket och Diskrimineringsombudsmannen.
Artikel: Möte med anledning av #metoo: "Tillämpningen av regler och det förebyggande arbetet måste bli bättre" - Den 11 december träffade jämställdhetsminister Åsa Regnér initiativtagarna till uppropen i olika branscher för #metoo
Artikel: #MeToo-uppropen på Rosenbad för att tala med regeringen - Näringsminister Mikael Damberg har kallat samtliga ordföranden i statliga bolag till möten den 15 och 18 januari.