Statsminister Stefan Löfven tog emot pristagaren av Nobels fredspris

Statsministern tog idag emot pristagaren av Nobels fredspris ICAN, representerade av kampanjens generalsekreterare Beatrice Fihn och Andreas Tolf, ordförande i Svenska läkare mot kärnvapen, på lunch i Sagerska huset. Med på lunchen var också utrikesminister Margot Wallström.

Utrikesminister Margot Wallström, pristagarna av Nobels fredspris ICAN representerade av kampanjens generalsekreterare Beatrice Fihn och Andreas Tolf, ordförande i Svenska läkare mot kärnvapen, samt statsminister Stefan Löfven står i en trappa bredvid varandra inomhus.
Utrikesminister Margot Wallström tillsammans med pristagaren av Nobels fredspris ICAN representerade av kampanjens generalsekreterare Beatrice Fihn och Andreas Tolf, ordförande i Svenska läkare mot kärnvapen, samt statsminister Stefan Löfven. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Nobelkommitténs val att i år hedra ICAN har på ett viktigt sätt bidragit till att lyfta fram behovet av kärnvapennedrustning.

Fredspriset är ett erkännande av ICAN:s och medlemsorganisationernas målmedvetna och framgångsrika arbete, liksom en bekräftelse av den vitala roll civilsamhället spelar i globala frågor.

Om ICAN

ICAN – International Campaign to Abolish Nuclear Weapons – är en internationell koalition som syftar till att utrota kärnvapen i världen.