Innehållet publicerades under perioden

-
Artikel från Statsrådsberedningen

Sverige gratulerar Finland på 100-årsdagen

Publicerad

Den 6 december 2017 firar Finland 100 år som självständig nation. Sveriges statsminister Stefan Löfven framför hela den svenska befolkningens varmaste gratulationer på 100-årsdagen.

Många som bor i Sverige har finska rötter, och det finns många i Finland som talar svenska. Men Sverige och Finland har inte bara starka historiska och kulturella band, länderna delar också en gemensam framtid.

Sverige och Finland har ett nära försvarssamarbete och delar ansvaret för att se till det är tryggt runt Östersjön. Länderna är viktiga handelspartners och samarbetar nära om hur man på bästa sätt ska kunna dra fördelar av sina enorma skogstillgångar. Det kommer att gynna Norden och det kommer att gynna klimatet. Mycket har åstadkommits under de senaste 100 åren, men det är i framtiden som grannskapet mellan Sverige och Finland kommer att utmärka sig.

Grattis Finland! Onnea Suomi!