Innehållet publicerades under perioden 3 oktober 2014 till den 20 januari 2019

Försvarsminister Peter Hultqvist tog emot Islands utrikesminister

Publicerad

I samband med det isländska statsbesöket tog försvarsminister Peter Hultqvist emot den isländske utrikesministern Guðlaugur Þór Þórðarson på Försvarsdepartementet. Den 17–19 januari 2018 besöker Islands president Guðni Thorlacius Jóhannesson Sverige på inbjudan av H.M. Konungen.

Peter Hultqvist framför en träbeklädd vägg tillsammans med Islands utrikesminister Guðlaugur Þór Þórðarson
Peter Hultqvist tillsammans med Islands utrikesminister Guðlaugur Þór Þórðarson. Foto: Per Sandström/Regeringskansliet

Under mötet på Försvarsdepartementet diskuterade försvarsminister Peter Hultqvist och Guðlaugur Þór Þórðarson bland annat säkerheten i Arktis och på Nordkalotten, det nordiska försvarssamarbetet Nordefco och gemensam övningsverksamhet.

Det isländska statsbesöket syftar till att stärka de redan goda och nära politiska, ekonomiska och kulturella relationerna mellan Sverige och Island. Nytillträdda isländska statsöverhuvuden avlägger traditionsenligt sina första statsbesök till Danmark och Norge följt av övriga nordiska och baltiska länder.