Vi gratulerar på samernas nationaldag

Idag, den 6 februari, firas det samiska folkets nationaldag. Det är också ett jubileumsår. 1917 hölls det första samiska landsmötet i Trondheim i Norge och i år är det 100 år sedan det första landsmötet hölls i Sverige. Utbildningsminister Gustav Fridolin och kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke vill särskilt uppmärksamma detta och skicka en hälsning.

Foto: Rebecca Krus/Regeringskansliet

– Jag känner oerhörd stolthet över den samiska kulturen och över att få kalla mig sameminister, säger Alice Bah Kuhnke som också befinner sig i Östersund för att delta i firandet.

– Den samiska historien är också vår historia. Alla barn i Sverige ska lära sig om urfolket och den historia vi delar. Vi ska inte väja för de mörkare delarna av den svenska statens historia. Bara genom att lyfta upp allt i ljuset kan vi bygga en bra framtid tillsammans, hälsar Gustav Fridolin.