Innehållet publicerades under perioden

-
Artikel från Statsrådsberedningen

Nervgasattacken i Salisbury och Brexit i fokus när Stefan Löfven tog emot Theresa May

Publicerad

Måndagen den 9 april besökte Storbritanniens premiärminister Theresa May Stockholm för ett möte med statsminister Stefan Löfven.

Ett viktigt ämne för samtalen var efterdyningarna av nervgasattacken i Salisbury mot den ryske tidigare agenten Sergej Skripal och dennes dotter. Vid EU-toppmötet den 22 mars beslutades om en samordnad reaktion. Bland annat har EU kallat hem sin ambassadör i Moskva och fjorton EU-medlemsländer, däribland Sverige, har beslutat att utvisa ryska diplomater.

Vid mötet informerade Theresa May också Stefan Löfven om den brittiska synen på utträdet från EU och de stundande framtidsinriktade överläggningarna mellan EU och Storbritannien. Sverige och övriga EU-länder företräds av EU-kommissionen i dessa förhandlingar.

Stefan Löfven och Theresa May diskuterade också bilateralt samarbete mellan Sverige och Storbritannien.

Theresa May och Stefan Löfven
Statsminister Stefan Löfven hälsar Storbritanniens premiärminister Theresa May välkommen inför överläggningarna i Rosenbad. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet