Innehållet publicerades under perioden

-

Försvarsministern på Försvarsmaktens flygdag i Uppsala

Publicerad

Luftsstridsskolan i Uppsala stod för värdskapet för Försvarsmaktens huvudflygdag när försvarsminister Peter Hultqvist kom på besök. Under dagen fick besökarna se flyguppvisningar och utställningar om Flygvapnets verksamhet.

Försvarsminister Peter Hultqvist och chefen för Luftstridsskolan Robert Nylén.
Försvarsminister Peter Hultqvist och chefen för Luftstridsskolan Robert Nylén. Foto: Tora Hecksher / Regeringskansliet

Syftet med huvudflygdagen, som i år hölls på Ärna flygplats utanför Uppsala, är att visa upp Flygvapnets verksamhet och att informera om Flygvapnet som arbetsplats. Besökarna fick se utställningar och flyguppvisningar med såväl svenska som utländska helikoptrar och flygplan.

Tillsammans med närmare 150 000 besökare fick försvarsminister Peter Hultqvist bland annat se flyguppvisning med JAS 39 Gripen, ett stridsscenario med flygbasjägare, Akademiska sjukhusets intensivvårdshelikopter samt en flyguppvisning av historiska svenska stridsflygplan.

Försvarsmaktens huvudflygdag anordnas årligen vid olika flygvapenförband i landet.