Alice Bah Kuhnke har entledigats, kultur- och demokratiminister

-

Innehållet publicerades under perioden

-

Statsråden på Stockholm Pride 2018

Publicerad

Arbetet för lika rättigheter och möjligheter för hbtq-personer är en viktig fråga för regeringen. Ett sätt att sprida kunskap om regeringens strategi är att medverka i Pride. Regeringskansliet medverkade för fjortonde gången och flera statsråd besökte Regeringskansliets tält för att träffa festivaldeltagare och svara på frågor om regeringens politik när det gäller hbtq-personer.

 • Stefan Löfven pratar med en festivaldeltagare framför Regeringskansliets tält.

  Statsminister Stefan Löfven besökte Regeringskansliets tält under lördagen för att träffa festivaldeltagare och diskutera regeringens politik i hbtg-frågor.

  Foto: Jann Lipka/Regeringskansliet

 • Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke på EuroPride 2018.

  Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke på EuroPride 2018.

  Foto: Jann Lipka

 • Madalena Andersson står tillsammans med en festivaldeltagare och pratar.

  Finansminister Magdalena Andersson besökte också Regeringskansliets tält under lördagen för att träffa festivaldeltagare och prata hbtg-frågor.

  Foto: Jann Lipka/Regeringskansliet

 • Anna Ekström diskuterar med tre deltagare i Regeringskansliets tält.

  Gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström besökte Regeringskansliets tält på Europride 2018.

  Foto: Jann Lipka/Regeringskansliet

 • Tomas Eneroth pratar med två personer i Regeringskansliets tält.

  Infrastrukturminister Tomas Eneroth besökte Regeringskansliets tält. Här tillsammans med en festivaldeltagare och en av Regeringskansliets funktionärer.

  Foto: Jann Lipka/Regeringskansliet

Under torsdagen besökte kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke Regeringskansliets tält. Under lördagen besökte statsminister Stefan Löfven, finansminister Magdalena Andersson, infrastrukturminister Tomas Eneroth och gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström tältet.

- Jag vill att Sverige ska vara ett tryggt land att leva i oavsett var du bor, om du är gammal eller ung, homo- eller hetero, född i Sverige eller i ett annat land. Alla hbtq-personer ska stolta och trygga kunna gå omkring i vilket område som helst i hela Sverige, även hand i hand med sin partner. Den tryggheten och det fördomsfria samhället är mitt mål, säger statsminister Stefan Löfven.

Festivalbesökarna fick möjlighet att träffa statsråden i Regeringskansliets tält, testa sina hbtq-kunskaper i en quiz, och ta del av information om hur det är att jobba inom Regeringskansliet.

– Det måste vara självklart att alla i Sverige ska ha lika rättigheter och möjligheter. Pride är ett sätt att visa solidaritet med de som utsätts för förtryck och manifestera friheten att älska och vara precis den du är, säger kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke.

I år arrangeras EuroPride 2018 gemensamt mellan de två festivalerna Stockholm Pride och West Pride och äger rum i Stockholm 27 juli – 5 augusti och i Göteborg 14 – 19 augusti. EuroPride är en festivaltitel som varje år får användas av en europeisk festival för HBTQ-personer. Arrangemanget lockar besökare från hela Europa.