Matilda Ernkrans premiärresa som statsråd

I dag, måndag den 28 januari, gjorde regeringens minister för högre utbildning och forskning Matilda Ernkrans sin första inrikes resa. Premiärresan gick till Örebro där ministern besökte Örebro universitet.

Under dagen besökte Matilda Ernkrans bland annat Teknikhuset där universitetets forskning inom artificiell intelligens, AI, samt satsningen på uppdragsutbildningen Smarter presenterades. Smarter riktar sig mot yrkesverksamma inom industrin och kurserna anpassas utifrån företagens behov.

Ministern fick även en introduktion av universitetets lärarutbildningar. Fokus låg på satsningen Framtidens lärarutbildning som syftar till att utveckla en lärarutbildning av hög kvalitet som svarar mot både nuvarande och framtida behov.

– Det var väldigt roligt att träffa universitetsledning, lärare och studenter i Örebro. Jag ser fram emot att besöka fler universitet och högskolor runt om i landet, säger Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning.

Redan i förra veckan träffade den nya ministern rektorerna för landets högskolor och universitet i samband med rektorernas årliga konferens på Steningevik.