Innehållet publicerades under perioden

-

Försvarsminister Peter Hultqvist diskuterade EU-Nato-samarbete på Nato-möte i Bryssel

Publicerad

Försvarsminister Peter Hultqvist deltog den 14 februari på Natos försvarsministermöte i Bryssel. Förutom Nato-ministrarna var också Sverige, Finland samt EU:s höga representant för utrikes frågor och säkerhetspolitik Federica Mogherini inbjudna.

  • Peter Hultqvist och EU:s höga representant Federica Mogherini samtalar utanför möteslokal.

    Peter Hultqvist och EU:s höga representant för utrikes frågor och säkerhetspolitik Federica Mogherini var inbjudna till Nato-mötet i Bryssel.

    Foto: Toni Eriksson/Regeringskansliet

  • Försvarsminister Peter Hultqvist och Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg skakar hand inför Natomötet.

    Försvarsminister Peter Hultqvist träffade Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg inför mötet i Bryssel.

    Foto: Toni Eriksson/Regeringskansliet

Peter Hultqvist var tillsammans med Finlands försvarsminister Jussi Niinistö och EU-representanten Federica Mogherini inbjudna att delta vid Nato-ländernas mötessession om EU:s försvarsinitiativ och EU-Nato-samarbete.

- Det fördjupade partnerskapet med Nato och den transatlantiska länken är viktiga för svensk försvars- och säkerhetspolitik. Sverige stödjer ett närmare samarbete mellan EU och NATO, men jag ser inga behov av en EU-armé eller ett mer utvecklat militärt EU-högkvarter, säger Peter Hultqvist.

I samband med Nato-mötet genomförde Hultqvist också enskilda möten med Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg och ordföranden för Natos militärkommitté Sir Stuart Peach. Vid dessa möten diskuterades bland annat Sveriges partnerskap med Nato, samarbete i insatser och säkerhetssituationen i Sveriges närområde.