Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Mellan den 21 januari 2019 och den 1 oktober 2019 var han civilminister.

Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Mellan den 21 januari 2019 och den 1 oktober 2019 var han civilminister.

Artikel från Finansdepartementet

Statskontoret får i uppdrag att kartlägga tio myndigheters planer för lokalisering

Publicerad

Regeringen beslutade den 4 april att ge Statskontoret i uppdrag att kartlägga och sammanställa planer för tio myndigheters lokalisering av verksamhet. I uppdraget ingår att sammanställa myndigheternas tidigare beslut om lokalisering och deras planer för lokalisering utanför Stockholms län till och med 2022, fördelat på län och kommuner.

- Hela Sverige ska inte bara leva, utan också växa. Vi behöver förstärka den statliga närvaron och säkerställa en ökad koordinering av den statliga servicen och närvaron i hela landet. Det här uppdraget ger oss ett gediget kunskapsunderlag för det framtida arbetet, säger civilminister Ardalan Shekarabi.

Uppdraget kompletterar det uppdrag som nyligen lämnats till länsstyrelserna att kartlägga den statliga närvaron i kommuner och län. Statskontoret ska redovisa sitt uppdrag till regeringen senast den 15 augusti.

Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Mellan den 21 januari 2019 och den 1 oktober 2019 var han civilminister.

Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Mellan den 21 januari 2019 och den 1 oktober 2019 var han civilminister.