Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Mellan den 21 januari 2019 och den 1 oktober 2019 var han civilminister.

Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Mellan den 21 januari 2019 och den 1 oktober 2019 var han civilminister.

Artikel från Finansdepartementet

Seminarium med Kommunutredningen

Publicerad

Den 15 maj arrangerade Kommunutredningen ett seminarium och hearing i riksdagshuset. Civilminister Ardalan Shekarabi inledningstalade vilket följdes av bland andra utredningens ordförande Niklas Karlsson och representanter från Umeå respektive Lunds universitet. Även SKL och danska Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd deltog. Seminariet berörde bland annat frågor om kommunsamverkan, ansvarsfördelning och effektivisering genom digitalisering.

För hela programmet, se bifogad pdf.

Om Kommunutredningen

Kommunutredningen är en parlamentariskt sammansatt kommitté som i februari fick i uppdrag av regeringen att utarbeta en strategi för att stärka kommunernas kapacitet att fullgöra sina uppgifter och hantera sina utmaningar. I april i år förlängdes utredningstiden till 28 februari 2020.

Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Mellan den 21 januari 2019 och den 1 oktober 2019 var han civilminister.

Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Mellan den 21 januari 2019 och den 1 oktober 2019 var han civilminister.