Artikel från Statsrådsberedningen

Statsminister Stefan Löfven på sommarresa genom delar av Sverige

Publicerad

Under första veckan i juli gjorde statsministern en sommarresa med buss till orter i Halland, och Värmland. Stefan Löfven gjorde verksamhetsbesök på Gruvöns sågverk i Grums och Gekås i Ullared och besökte vidare bland annat fotbollsskolan i Munkfors och dragspelsstämman i Ransäter.

Statsministern står och pratar med flickor med fotbollsträningskläder på sig.
På onsdagen gjorde statsministern bland annat verksamhetsbesök på fotbollsskolan i Munkfors. Foto: Gösta Brunnander/Regeringskansliet

Resorna är ett sätt för statsministern att träffa så många människor som möjligt och att på nära håll se och höra hur man upplever sin vardag.

- Jag vill möta folk som sällan träffar rikspolitiker för att diskutera hur samhället behöver stärkas för att skapa godare möjligheter att bo i hela landet - under hela livet, sa statsminister Stefan Löfven inför resan.

Tanken med statsministerns sommarresa var att sätta fokus på mindre orter och att dess invånare ska känna sig hörda och delaktiga i samhällsbygget, oavsett om du bor i en storstad eller på landsbygden, bruksort eller förort.

- Det som ofta beskrivs som en konflikt mellan stad och land i grunden är klassklyftor och ojämlika livsmöjligheter beroende på var du bor. Därför kan lösningarna inte bara gå ut på riktade satsningar och regionala projekt – utan skapandet av ett starkare samhälle i sin helhet, som har kraft att säkra välfärd och jämlika möjligheter att skapa sig ett liv i hela landet, från barndom till ålderdom.

Platserna statsministern har besökt

Onsdag 3 juli

Verksamhetsbesök på Stora Enso Gruvöns sågverk, Grums

Verksamhetsbesök på fotbollsskolan, Munkfors

Verksamhetsbesök på demensboendet Björkdungen, Munkfors

Besök på dragspelsstämman, Ransäter

Torsdag 4 juli

Verksamhetsbesök på Gekås i Ullared