Artikel från Statsrådsberedningen

Statsminister Stefan Löfven deltog i minnesceremonin för M/S Estonias förlisning

Publicerad

För 25 år sedan, den 28 september 1994, sjönk fartyget M/S Estonia på öppet hav mellan finska Utö och estniska Dagö. Lördagen den 28 september 2019 hölls en minnesceremoni vid Estoniamonumentet på Kungliga Djurgården i Stockholm. H.K.H. Kronprinsessan, H.K.H. Prins Daniel, riksdagens talman och statsminister Stefan Löfven deltog bland andra vid minnesceremonin.

Löfven står vid minnesmonumentet för Estonia.
Statsminister Stefan Löfven deltog vid en minnesceremoni för att hedra Estonias offer. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Statsminister Stefan Löfven lade ner en krans och höll ett tal där han hedrade de svenska offren, överlevande och anhöriga. I sitt tal betonade statsministern hur Estonias förlisning blev ett trauma för en hel nation men framför allt vände han sig till de som förlorade en anhörig.