Artikel från Statsrådsberedningen

Statsministern deltog i Nordiska rådets session i Stockholm den 29-30 oktober

Publicerad

Statsministern deltog vid Nordiska rådets session i Stockholm den 29-30 oktober tillsammans med de övriga nordiska regeringscheferna och företrädarna för de tre nordiska självstyrande regionerna Åland, Färöarna och Grönland.

 • Nordiska rådet i samband med en presskonferens

  Nordiska rådet möttes i Stockholm 29-30 oktober.

  Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

 • Flera personer fotograferas.

  Den 29-30 oktober möttes de nordiska statsministrarna och företrädare för Färöarna, Grönland och Åland och generalsekreteraren för Nordiska ministerrådet. Regeringscheferna träffade även en ungdomsdelegation.

  Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

 • Mette Fredriksen och Stefan Löfven

  Den danska statsministern Mette Frederiksen var en av statsministrarna som Stefan Löfven träffade.

  Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Sessionsveckan inleddes med Nordiska rådets öppnade som fokuserade på klimatfrågor. Regeringscheferna fick i riksdagens plenisal möjlighet att framföra deras visioner med det nordiska samarbetet och svara på frågor från Nordiska rådets ledamöter. Statsministern deltog senare samma dag vid nordiska rådets prisutdelning i Konserthuset.

Den 30 oktober välkomnande statsministern sina nordiska regeringskollegor, företrädarna för de tre regionerna samt Nordiska ministerrådets generalsekreterare för möten på Statsrådsberedningen.

Mötena fokuserade främst på klimat- och hållbarhetsfrågor och regeringscheferna fick även möjlighet att samtala med en grupp nordiska ungdomsrepresentanter om hur Norden behöver ta ett tydligare ledaskap i miljö- och hållbarhetsfrågor.