Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Mellan den 5 februari och 30 november 2021 var hon finansmarknadsminister och biträdande finansminister.

Mellan den 21 januari 2019 och den 5 februari 2021 var hon jämställdhetsminister samt minister med ansvar för arbetet mot diskriminering och segregation.

Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Mellan den 5 februari och 30 november 2021 var hon finansmarknadsminister och biträdande finansminister.

Mellan den 21 januari 2019 och den 5 februari 2021 var hon jämställdhetsminister samt minister med ansvar för arbetet mot diskriminering och segregation.

Åsa Lindhagen värd för EU-ministermöte om jämställdhet i Stockholm

Publicerad

Jämställdhetsminister Åsa Lindhagen har tagit initiativ till ett EU-möte om jämställdhet i Stockholm – ”The STHLM Initiative” som hölls den 3 – 4 december. Till mötet bjöd hon in Europeiska rådets nuvarande ordförandeland, Finland, och de EU-medlemsstater som är ordförande de kommande åren.

 • Dr. Franziska Giffey (till vänster), Federal Minister for Family Affairs, Senior Citizens, Women and Youth, Germany i samtal med statsrådet och jämställdhetsminister Åsa Lindhagen

  Dr. Franziska Giffey (till vänster), Federal Minister for Family Affairs, Senior Citizens, Women and Youth, Tyskland, i samtal med statsrådet och jämställdhetsminister Åsa Lindhagen, under STHLM Initiative den 3 – 4 december.

  Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

 • Lena Mirow (till vänster), koordinator för STHLMS-initiative, Regeringskansliet, och Ms. Soledad Murillo,

  Lena Mirow (till vänster), koordinator för STHLMS-initiative, Regeringskansliet, och Ms. Soledad Murillo, Secretary of State of Equality in the Ministry of the Presidency, Relations with the Cortes and Equality, Spanien.

  Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

 • Mariana Vieira da Silva, Portugal

  Ms. Mariana Vieira da Silva, Minister of State and Presidency of the Portuguese Government, Portugal.

  Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

 • Dr. Franziska Giffey (till vänster), Federal Minister for Family Affairs, Senior Citizens, Women and Youth, Tyskland, i samtal med statsrådet Åsa Lindhagen (mitten), och Mr. Urban Krajcar, State Secretary for the Minister of Labour, Family, Social Affairs and Equal Opportunities, Slovenien (till höger) .

  Dr. Franziska Giffey (till vänster), Federal Minister for Family Affairs, Senior Citizens, Women and Youth, Tyskland, i samtal med statsrådet Åsa Lindhagen (mitten), och Mr. Urban Krajcar, State Secretary for the Minister of Labour, Family, Social Affairs and Equal Opportunities, Slovenien (till höger) .

  Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

EU-mötet ”The STHLM Initiative” syftade till att bidra till att EU kan vässa sina verktyg när det gäller hållbar integrering av jämställdhet, med fokus på ekonomisk jämställdhet, och hur medlemsländer bäst kan leda detta arbete under sina respektive ordförandeskap. Vid mötet diskuterades en rad centrala frågor för det framtida jämställdhetsarbete inom EU, däribland den kommande jämställdhetsstrategin, jämställda ekonomier, genomförandet av Pekingplattformen och arbetet mot mäns våld mot kvinnor samt hedersrelaterat våld och förtryck.
 
Vid mötet deltog företrädare för nio andra EU-länder och Europeiska jämställdhetsinstitutet (EIGE).

- Nu när EU precis fått en ny kommission och ett nytt parlament finns det ett fönster för oss att sätta jämställdheten högt på den europeiska agendan. Det är oerhört viktigt att Sverige driver på för ökad jämställdhet inom hela EU, säger jämställdhetsminister Åsa Lindhagen.

 

Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Mellan den 5 februari och 30 november 2021 var hon finansmarknadsminister och biträdande finansminister.

Mellan den 21 januari 2019 och den 5 februari 2021 var hon jämställdhetsminister samt minister med ansvar för arbetet mot diskriminering och segregation.

Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Mellan den 5 februari och 30 november 2021 var hon finansmarknadsminister och biträdande finansminister.

Mellan den 21 januari 2019 och den 5 februari 2021 var hon jämställdhetsminister samt minister med ansvar för arbetet mot diskriminering och segregation.