Åsa Lindhagen har bytt ansvarsområde, från den 5 februari är hon finansmarknadsminister och biträdande finansminister.

-

Per Bolund har bytt ansvarsområde, från den 5 februari är han miljö- och klimatminister samt vice statsminister.

Finansmarknads- och bostadsminister, biträdande finansminister

-

Finansmarknads- och konsument­minister, biträdande finansminister

-

Isabella Lövin har entledigats, Miljö- och klimatminister samt vice statsminister

-

Minister för internationellt utvecklingssamarbete och klimat samt vice statsminister

-

Biståndsminister

-

Regeringen uppmärksammar Förintelsens minnesdag

Publicerad

Med anledning av Förintelsens minnesdag den 27 januari kommer flera representanter från regeringen att delta vid olika minnesceremonier.

 • Statsminister Stefan Löfven, talman Andreas Norlén och kronprinsessan Victoria vid tända ljus under en minneshögtid med anledning av 75-årsdagen av koncentrationslägret Auschwitz befrielse.

  Statsminister Stefan Löfven, talman Andreas Norlén och kronprinsessan Victoria deltog vid minneshögtiden med anledning av 75-årsdagen av koncentrationslägret Auschwitz befrielse.

  Foto: Jonas Ekströmer/TT

 • Anna Ekström talar i synagogan

  Utbildningsminister Anna Ekström talade vid Judiska Församlingens minnesstund i Malmö synagoga.

  Foto: Regeringskansliet

 • Tobias Rawet (överlevande och vice ordförande i Föreningen Förintelsens Överlevande) och Jan Grabowski (professor i historia vid Ottawa University, Kanada) i samtal med Mikael Damberg. I bakgrunden syns Morgan Johansson, Isabella Lövin och Per Bolund.

  Inrikesminister Mikael Damberg, miljö- och klimat­minister Isabella Lövin, finansmarknads- och bostads­minister Per Bolund samt justitie- och migrations­minister Morgan Johansson deltog vid minnesstunden i Stora synagogan.

  Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

 • Mikael Damberg håller tal på ett torg.

  Inrikesminister Mikael Damberg höll ett anförande vid en minnesceremoni på Raoul Wallenbergs torg.

  Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Statsminister Stefan Löfven deltar, i sällskap av kronprinsessan Victoria, vid en minneshögtid i Auschwitz Birkenau för att uppmärksamma att det är 75 år sedan koncentrationslägrets befrielse. Minneshögtiden inleds i Auschwitz och avslutas med en ljusceremoni i Birkenau.

Statsministern deltar vid minneshögtid för befrielsen av koncentrationslägret Auschwitz Birkenau

Utbildningsminister Anna Ekström kommer på eftermiddagen att hålla ett anförande vid Romska rådets minnesstund i Malmö samt tala vid Judiska Församlingens minnesstund i Malmö synagoga senare på kvällen.

Anna Ekström uppmärksammar Förintelsens minnesdag i Malmö

Kultur- och demokratiminister Amanda Lind besöker under dagen Göteborgs judiska församling för att hedra Förintelsens offer. Hon kommer även att tala vid minnesstunden på kvällen.

Kultur- och demokratiminister Amanda Lind besöker Göteborg

Inrikesminister Mikael Damberg kommer hålla ett anförande vid en minnesceremoni på Raoul Wallenbergs torg som arrangeras av Forum för Levande Historia samt tala vid Judiska församlingens minnesstund i Stora synagogan, båda i Stockholm.

Inrikesministern håller tal under Förintelsens minnesdag

Även miljö- och klimat­minister Isabella Lövin, finansmarknads- och bostads­minister Per Bolund samt justitie- och migrations­minister Morgan Johansson kommer att delta vid minnesstunden i Stora synagogan.

Energi- och digitaliserings­minister Anders Ygeman och justitie- och migrations­minister Morgan Johansson kommer även att delta i en minnesstund på Dramaten.

Jämställdhetsminister Åsa Lindhagen närvarade vid en minnesstund på Palais des Nations, FN:s högkvarter i Genève. I samband med granskningen av Sveriges efterlevnad av de mänskliga rättigheterna i FN:s Universal Periodic Review (UPR) uppmärksammade statsrådet Förintelsens minnesdag i sitt anförande.

Jämställdhetsminister Åsa Lindhagens tal vid FN:s Universal Periodic Review

REMEMBER – REACT

Den 26-27 oktober 2020 bjuder statsminister Stefan Löfven in till ett internationellt forum i Malmö – REMEMBER – REACT. Syftet med forumet är att motverka antisemitism, samt föra vidare minnet av Förintelsen.

Läs mer om forumet och regeringens satsningar för att motverka antisemitism och rasism på government.se