Innehållet publicerades under perioden 21 januari 2019 och 8 juli 2021

Artikel från Statsrådsberedningen

Hans Dahlgren om de kommande budgetförhandlingarna i EU

Publicerad

På ett extrainsatt toppmöte i Europeiska rådet den 20 februari ska EU:s ledare komma överens om EU:s budget för perioden 2021–2027. Hör EU-minister Hans Dahlgren om Sveriges hållning och hans förväntningar på de kommande dagarnas förhandling.

Arkiverade filmer finns hos Riksarkivet

Här fanns tidigare en film publicerad. Filmer sparas vanligtvis i sex månader på regeringen.se. Därefter arkiveras de hos Riksarkivet. Om du vill se filmen vänligen vänd dig till Riksarkivet. Filmer som producerats efter januari 2019 finns också tillgängliga på Regeringskansliets Youtubekanal.

Nu ska statsminister Stefan Löfven och de övriga EU-ländernas stats- och regeringschefer enas om EU:s nya långtidsbudget. Den sträcker sig över de kommande sju åren och det handlar om stora summor pengar. Sverige vill, tillsammans med framförallt Danmark, Nederländerna och Österrike, hålla nere volymen på budgeten medan många andra länder vill se en större budget. 

I filmen kan du höra mer om Sveriges hållning och EU-ministerns tankar inför förhandlingarna i Bryssel.