Artikel från Statsrådsberedningen

Hans Dahlgren om de kommande budgetförhandlingarna i EU

Publicerad

På ett extrainsatt toppmöte i Europeiska rådet den 20 februari ska EU:s ledare komma överens om EU:s budget för perioden 2021–2027. Hör EU-minister Hans Dahlgren om Sveriges hållning och hans förväntningar på de kommande dagarnas förhandling.

Nu ska statsminister Stefan Löfven och de övriga EU-ländernas stats- och regeringschefer enas om EU:s nya långtidsbudget. Den sträcker sig över de kommande sju åren och det handlar om stora summor pengar. Sverige vill, tillsammans med framförallt Danmark, Nederländerna och Österrike, hålla nere volymen på budgeten medan många andra länder vill se en större budget. 

I filmen kan du höra mer om Sveriges hållning och EU-ministerns tankar inför förhandlingarna i Bryssel.