Innehållet publicerades under perioden 21 januari 2019 och 8 juli 2021

Peter Hultqvist deltog på Natomöte om EU–Natosamarbete i Bryssel

Publicerad

Försvarsminister Peter Hultqvist var inbjuden till en arbetsmiddag vid Natos försvarsministermöte den 12 februari för att diskutera samarbete mellan EU och Nato och gemensamma säkerhetsutmaningar.

 • Under signeringen av Natos ammunitionsförsörjningsavtal Land Battle Decisive Munitions (LBDM). Från vänster Natos biträdande generalsekreterare Mircea Geoana, den franska försvarsministern Florence Parly, Tjeckiens försvarsminister Lubomir Metnar och försvarsminister Peter Hultqvist.

  Under signeringen av Natos ammunitionsförsörjningsavtal Land Battle Decisive Munitions (LBDM). Från vänster Natos biträdande generalsekreterare Mircea Geoana, den franska försvarsministern Florence Parly, Tjeckiens försvarsminister Lubomir Metnar och försvarsminister Peter Hultqvist.

  Foto: Nato

 • Försvarsminister Peter Hultqvist signerar Natos ammunitionsförsörjningsavtal Land Battle Decisive Munitions (LBDM).

  Försvarsminister Peter Hultqvist signerar Natos ammunitionsförsörjningsavtal Land Battle Decisive Munitions (LBDM).

  Foto: Nato

 • Sveriges och Tjeckiens försvarsministrar Lubomir Metnar och Peter Hultqvist.

  Peter Hultqvist och hans tjeckiske kollega Lubomir Metnar diskuterade gemensamma frågor i samband med Nato-mötet i Bryssel.

  Foto: Toni Eriksson/Regeringskansliet

Mötet i Bryssel leddes av Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg. På arbetsmiddagen deltog också Finlands försvarsminister Antti Kaikkonen och EU:s höga representant för utrikes frågor och säkerhetspolitik Josep Borrell. Vid mötet diskuterades samarbetet mellan EU och Nato och hur dessa organisationer kan arbeta tillsammans för att hantera gemensamma säkerhetsutmaningar.

I anslutning till arbetsmiddagen mötte Peter Hultqvist sin tjeckiske kollega Lubomir Metnar. Ministrarna diskuterade gemensamma frågor och Hultqvist tackade ja till en inbjudan till Natomötet i tjeckiska Ostrava som Special Partner Nation i september.

I samband med mötet undertecknade Sverige och Tjeckien Natos ammunitionsförsörjningsavtal Land Battle Decisive Munitions (LBDM), ett avtal mellan 21 länder där arbetet leds av Frankrike.