Coronapandemin åter på agendan under Natomöte

Publicerad

Försvarsminister Peter Hultqvist deltog i Natos försvarsministermöte den 18 juni om hur coronapandemin påverkat alliansens medlemmar och partnerländer. Till mötet var också EU:s höga representant för utrikes frågor och säkerhetspolitik Josep Borrell inbjuden, liksom Finlands och Australiens försvarsministrar.

Natos försvarsministermöte hölls via videolänk och på agendan stod bland annat det stöd till allierade och partner som Nato bidragit med under coronakrisen. Försvarsministrarna diskuterade också hur pandemin påverkat Natos internationella operationer och de geopolitiska utmaningar som uppstått i samband med krisen.

En viktig fråga för de deltagande länderna är hanteringen av spridningen av desinformation och falsk information i samband med coronapandemin. Under mötet diskuterade försvarsministrarna åtgärder som länderna vidtagit och hur man kan upprätthålla samhällets motståndskraft.