Försvarsminister Peter Hultqvist höll anförande på UK NATO Heads of Mission’s Forum

Publicerad

Försvarsminister Peter Hultqvist höll ett digitalt anförande under UK NATO Heads of Mission’s Forum där Storbritanniens ambassadör Judith Gough stod som värd. Temat på konferensen var desinformation och cyberfrågor.

I sitt anförande berörde försvarsministern frågor om desinformation under covid-19-pandemin, den svenska regeringens satsningar på cyber och psykologiskt försvar, försvarssatsningar som görs, vikten av det internationella försvarssamarbetet, samt övningsverksamheten i närområdet.  

Från Nato deltog även dr Antonio Missiroli, Assistant Secretary General for Emerging Security Challenges, som talade om vikten av Natos samarbete med nära partner som Sverige och EU för att hantera utmaningarna från desinformation och cyberhot. 

Tal: Försvarsminister Peter Hultqvists anförande på UK NATO Heads of Mission’s Forum, 15 juni 2020