Statsminister Stefan Löfven: "En historiskt kraftfull budget"

Publicerad

På en gemensam pressträff i dag måndag den 7 september presenterade statsminister Stefan Löfven och Centerpartiets ordförande Annie Lööf kommande budgetförslag på välfärdssatsningar på äldreomsorg, hälso- och sjukvård samt kommuner och regioner.

— Budgeten för 2021 är historiskt kraftfull. Den omfattar reformer för över 100 miljarder kronor. Den har en väldigt tydlig målsättning, den ska möjliggöra för alla i vårt land att vara med och arbeta Sverige ur krisen, sade statsminister Stefan Löfven.

På pressträffen presenterades flera förslag på stora välfärdssatsningar. Förslagen bygger på en överenskommelse mellan regeringspartierna, Centerpartiet och Liberalerna. Det gäller äldreomsorg, hälso- och sjukvård samt kommuner och regioner.

Pressmeddelande: Historisk budgetsatsning för en stärkt äldreomsorg

Pressmeddelande: Ytterligare tillskott till kommuner och regioner

Pressmeddelande: 4 miljarder kronor för hantering av uppskjuten vård