Eva Nordmark deltog på digital ILO-konferens

Publicerad

Med anledningen av 100 års samarbete mellan ILO och Sverige har den svenska ILO-kommittén gett ut en antologi. Den 17 november hölls en digital konferens för att lansera antologin där bland annat arbetsmarknadsminister Eva Nordmark deltog.

Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark håller ett anförande vid en digital konferens.
Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark talar vid den digitala ILO-konferens. Viktor Pettersson/Regeringskansliet

Internationella arbetsorganisationens, ILO fyllde hundra år förra året. I år har Sverige varit medlem i ILO i hundra år. Med anledning av detta har den svenska ILO-kommittén publicerat en antologi om ILO-arbetet ur ett svenskt perspektiv. Antologin belyser det svenska medlemskapet från sex olika perspektiv och diskuterar vad ILO som organisation har bidragit med över tid och ILO:s roll i framtiden. Antologin lanserades på den digitala konferensen.

Under konferensen deltog bland andra arbetsmarknadsminister Eva Nordmark och ILO:s generaldirektör Guy Ryder.

ILO-samarbetet generellt diskuterades under konferensen men även de svenska parternas bidrag, det tekniska biståndet, arbetsmiljö och jämställdhet – viktiga delar i ILO:s arbete och ILO:s roll i framtidens arbetsliv.