Innehållet publicerades under perioden

-

Svensk-portugisiskt försvarsministermöte

Publicerad

Den 16 november genomförde försvarsminister Peter Hultqvist och den portugisiske försvarsministern Joao Gomes Cravinho ett bilateralt möte via videolänk. På agendan stod bland annat regional säkerhet, Sahel och bilateralt samarbete.

Portugal är ordförandeland i EU under första halvåret 2021 och den portugisiske försvarsministern informerade om sitt lands prioriteringar för ordförandeskapet.

På agendan stod även regional säkerhet i Europa och insatserna i Sahel, där Sverige och Portugal gemensamt deltar. Därtill diskuterade försvarsministrarna områden där den bilaterala relationen ytterligare skulle kunna fördjupas.

Försvarsminister Peter Hultqvist berättade också för sin portugisiske kollega om innehållet i försvarspropositionen och de satsningar regeringen som föreslår för den kommande femårsperioden.