Innehållet publicerades under perioden 21 januari 2019 och 8 juli 2021

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 30 november 2021 var han statsminister.

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 30 november 2021 var han statsminister.

Artikel från Statsrådsberedningen

Vaccination i fokus i möte mellan statsministern och EU-kommissionens ordförande

Publicerad

Statsminister Stefan Löfven hade igår tisdag ett första längre bilateralt möte med EU-kommissionens ordförande Ursula van der Leyen. Mötet genomfördes via video och behandlade flera angelägna frågor för Sverige och EU, men med pandemibekämpning och vaccination i fokus.

- Det var ett bra möte med Ursula von der Leyen, där vi hann diskutera flera av de många viktiga frågor som är aktuella inom EU, inte minst vaccin och pandemibekämpning, sade statsminister Stefan Löfven i ett uttalande efter mötet.

- Det är mycket beklagligt att vaccinleveranserna inte sker i den takt som planerat. Samtidigt är jag övertygad om att vi står bättre rustade tack vare att vi samarbetat inom EU och upphandlat vaccin gemensamt.

- Jag tog också upp två frågor som är mycket angelägna för Sverige. Dels att den svenska lönemodellen inte får riskeras när man nu arbetar för en minimilön i EU. Dels att det måste finnas förståelse och respekt för det svenska hållbara skogsbruket när man nu tar fram klassificeringen av gröna investeringar.

Statsminister Stefan Löfven och EU-kommissionens ordförande Ursula van der Leyen diskuterade även industri-och digitaliseringsfrågor, som kommer upp vid EU-toppmötet i mars.

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 30 november 2021 var han statsminister.

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 30 november 2021 var han statsminister.