Innehållet publicerades under perioden 21 januari 2019 och 8 juli 2021

Digitalt möte mellan försvarsministrarna i Norra gruppen

Publicerad

Försvarsministrarna i det säkerhets- och försvarspolitiska forumet Norra gruppen möttes digitalt den 9 juni. På mötet diskuterades bland annat det säkerhetspolitiska läget i norra Europa.

Peter Hultqvist.
Peter Hultqvist. Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Norra gruppen är ett forum för säkerhets- och försvarspolitiska diskussioner, som innefattar de nordiska och baltiska länderna samt Nederländerna, Polen, Storbritannien och Tyskland. Den 9 juni hölls ett digitalt möte med försvarsministrarna från länderna och på dagordningen stod bland annat regional säkerhet och klimatfrågor relaterade till försvaret.

–  Norra gruppen är ett strategiskt viktigt samarbete för Sverige och är ett komplement till andra militära samarbeten som Sverige har med nära parters i norra Europa, säger Sveriges försvarsminister Peter Hultqvist.

Norra gruppen initierades av Storbritannien 2010.