Artikel från Statsrådsberedningen

Statsministern deltog vid Natomöte

Publicerad

Tillsammans med europeiska rådets ordförande Charles Michel och EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen, deltog statsminister Magdalena Andersson och Finlands president Sauli Niinistö i Natos extrainsatta toppmöte på fredagen.

Foto: Magnus Liljegren/Regeringskansliet

– I det allvarliga säkerhetspolitiska läget är transatlantisk enighet och samarbete mellan EU och Nato särskilt viktigt. Sverige fördömer Rysslands folkrättsstridiga invasion och kräver att Ryssland följer och respekterar internationell rätt, säger statsminister Magdalena Andersson.

Mötet hölls inom ramen för det partnerskap som Sverige och Finland har med Nato sedan många år. Syftet med mötet var att visa enighet inom Nato och med Natos närmaste partner.