Utrikesminister Ann Linde och försvarsminister Peter Hultqvist kommenterade de säkerhetspolitiska överläggningarna

Publicerad

Torsdagen den 17 mars träffade utrikesminister Ann Linde och försvarsminister Peter Hultqvist riksdagens partier för att överlägga om det säkerhetspolitiska läget och diskutera hur den ryska invasionen av Ukraina påverkar Sverige.

– Den ryska invasionen påverkar det säkerhetspolitiska läget i vår del av Europa. Det finns därför ett stort värde i att regeringen och riksdagens partier diskuterar de säkerhetspolitiska förändringar som den ryska aggressionen för med sig. Det är också viktigt att tillsammans analysera vilka konsekvenser detta får för Sveriges säkerhetspolitik, särskilt i förhållande till Sveriges internationella samarbeten, säger utrikesminister Ann Linde.

Regeringen och riksdagens partier kommer att mötas regelbundet de närmaste veckorna för att analysera förändringarna av det säkerhetspolitiska läget. En rapport kommer att presenteras senast den 31 maj.