Artikel från Näringsdepartementet

Landsbygdsministern bjöd in till möte om veterinär tillgänglighet i sommar

Publicerad

Onsdagen den 15 juni träffade landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg aktörer inom djurens hälso- och sjukvård för att få information om läget när det gäller veterinär tillgänglighet inför sommaren.

Det är väl känt att djurens hälso- och sjukvård har genomgått stora förändringar och står inför omfattande utmaningar. Det var därför regeringen för cirka ett år sedan beslutade att tillsätta en utredning om en hållbar och långsiktigt välfungerande hälso- och sjukvård för djur.

Utredningens arbete syftar till lösningar på lång sikt. Samtidigt står Sverige inför det faktum att det råder veterinärbrist här och nu, vilket innebär en ytterligare utmaning inför kommande semestertider. Syftet med mötet var att samla olika aktörer och därmed bidra till en konstruktiv dialog samt att få en bild av läget inför sommaren.

– För regeringen är djurvälfärd en prioriterad fråga och bemanningssituationen inom djurens hälso- och sjukvård är något jag följer noga. Även om veterinär tillgänglighet kommer att vara tuff i sommaren är jag trygg efter mötet med att de olika aktörerna inom djurens hälso- och sjukvård. Ansvariga aktörer har en bra dialog och de kommer göra allt för att kunna uppnå bästa möjliga vård till de djur som behöver den, säger landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg.

Vid frågor

Media och journalister, kontakta pressekreterare. För alla övriga frågor, kontakta Regeringskansliets växel eller mejla Näringsdepartementets registrator.