Informationsmaterial från Justitiedepartementet

Reglering av vapenmagasin – nytt verktyg mot gängvåldet

Publicerad

Faktablad – Under senare år har skjutvapenvåldet i kriminella miljöer utvecklats på ett mycket oroväckande sätt. Att stoppa gängvåldet står högst upp på regeringens agenda. Regeringen har tagit fram ett 34-punktsprogram mot gängkriminaliteten och föreslår nu att Polismyndigheten ges ytterligare verktyg för att stoppa det dödliga skjutvapenvåldet.

Ladda ner:

Förslaget innebär att tillstånd kommer att krävas för innehav av ett löstagbart vapenmagasin, oavsett kapacitet eller storlek, om inte magasinet är avsett för samma ändamål som ett vapentillstånd. Innehav av löstagbara vapenmagasin kommer att regleras på samma sätt som innehav av ammunition. Förslaget föreslås träda i kraft den 1 juli 2020.