Innehåll från Magdalena Andersson
Totalt 1080 träffar.
-
EU-kommissionen godkänner riskskatten för kreditinstitut
Sveriges statsstödsanmälan om att införa en ny riskskatt för större banker och andra kreditinstitut har godkänts av EU-kommissionen.
-
Flera myndigheter kan få utökade möjligheter att använda dataanalyser i sitt kontrollarbete
Regeringen tillsätter en särskild utredare som ska se över tre myndigheters möjligheter att använda dataanalyser i syfte att upptäcka och förhindra fel och fusk. De myndigheter som omfattas av uppdraget är Skatteverket, Tullverket och Kronofogdemyndigheten. I uppdraget ingår det också att göra en översyn av de registerförfattningar som reglerar hur personuppgifter får hanteras hos de tre myndigheterna.
-
EU godkänner att det förstärkta omställningsstödet utökas med fem månader
EU-kommissionen har godkänt Sveriges ansökan om att utöka det förstärkta omställningsstödet med månaderna maj–september 2021. Stödet har ett högre takbelopp jämfört med det ordinarie omställningsstödet och riktar sig till företag som har påverkats särskilt hårt av vissa restriktioner under pandemin. I samma beslut har kommissionen även gett tillåtelse till att förlänga ansökningstiden för stödperioder mellan augusti 2020 och april 2021.
-
Förslag om avskaffad reklamskatt till riksdagen
Regeringen överlämnar nu en proposition till riksdagen med förslag om att avskaffa reklamskatten från och med nästa år. Skatten betalas i dag av många idrottsföreningar som upplåter annonsplatser på exempelvis matchställ. Förslaget aviserades i regeringens budget för 2022.
-
Finansminister Magdalena Andersson till IMF:s och Världsbankens årsmöten i Washington
Idag åker Magdalena Andersson till Washington DC där hon som ordförande för Internationella monetära och finansiella kommittén (IMFC), Internationella valutafondens (IMFs) högsta rådgivande organ, kommer leda diskussioner om det världsekonomiska läget och den strategiska inriktningen på IMF:s framtida arbete. Hon kommer även att delta i ett G20-möte för finansministrar och centralbankschefer och i Världsbanken och IMF:s gemensamma utvecklingskommitté.
-
Ann-Christin Nykvist blir ordförande för Rådet för korrekta utbetalningar från välfärdssystemen
Regeringen har idag utsett Ann-Christin Nykvist till ordförande för Rådet för korrekta utbetalningar från välfärdssystemen. Förordnandet gäller från och med den 1 november 2021 till och med den 31 december 2023.
-
Förslag till riksdagen om enklare skatteregler vid tillfälliga uppdrag på annan ort
Regeringen lämnar i dag en proposition till riksdagen om att förenkla skattereglerna för personal som har tillfälliga anställningar och uppdrag på annan ort. I och med regeländringen ska exempelvis tillfälligt inhyrd personal som hjälper till vid en skogsbrand inte behöva betala skatt på ersättningar för mat och boende under uppdraget. Förslaget aviserades i budgetpropositionen för 2022.
-
Ekonomisk återhämtning, klimatfinansiering och regler för försäkringsbolag på EU:s finansministermöte
När finansminister Magdalena Andersson träffar sina EU-kollegor i Ekofinrådet i Luxemburg 5 oktober står den ekonomiska återhämtningen i EU på dagordningen. Ministrarna kommer också att diskutera nya regler för försäkringsbolag och förbereda ett antal internationella möten.
· Artikel från Finansdepartementet
-
Styrning som skapar goda planeringsförutsättningar i fokus på Välfärdskommissionens sjunde möte
Kommunsektorn behöver långsiktiga planeringsförutsättningar för att kunna leverera välfärd till invånarna. För det behövs en utvecklad statlig styrning som är sammanhållen, ändamålsenlig och som ger kommuner och regioner likvärdiga förutsättningar. Det menar regeringens välfärdskommission, som tisdagen den 28 september höll sitt sjunde möte.
· Artikel från Finansdepartementet
-
Regeringens klimatkollegium diskuterar det vetenskapliga läget och behovet av negativa utsläpp
Idag hade klimatkollegiet sitt fjärde möte som leddes av statsminister Stefan Löfven. Under mötet gjordes en internationell utblick och mot bakgrund av IPCC:s senaste rapport diskuterades Sveriges klimatarbete utifrån de senaste vetenskapliga rönen samt hur Sverige kan nå negativa utsläpp. Johan Rockström, chef för Potsdam Institute for Climate Impact Research, var inbjuden att inleda dagens tema.
-
Budgeten för 2022 på fem minuter
Regeringen överlämnar den 20 september sitt budgetförslag för 2022 till riksdagen.
· Artikel från Finansdepartementet
-
Införd familjevecka och fem miljarder för att stärka sjukvården
Regeringen föreslår ytterligare fem miljarder för att stärka sjukvården i budgetpropositionen för 2022. Det handlar bland annat om satsningar på jämställd vård och förlossningsvård, satsningar på sjukvårdspersonalens vidareutbildning och medel till sjukvården för att hantera den vård som fått skjutas upp på grund av pandemin. Regeringen aviserar i budgetpropositionen också införandet av den så kallade familjeveckan under 2022 för att underlätta barnfamiljers vardag.
-
Budgetpropositionen för 2022: Ett starkare och mer hållbart Sverige efter pandemin
I dag överlämnar regeringen budgetpropositionen för 2022 till riksdagen. Regeringen föreslår åtgärder för att klimatomställningen ska gå snabbare, fler ska komma i arbete, välfärden ska stärkas och för att Sverige ska vara ett tryggt land för alla. Sammantaget handlar det om reformer för ca 74 miljarder kronor.
-
Regeringen fortsätter stötta svenska jobb och företag genom krisen
Regeringen har vidtagit krisåtgärder av historisk storlek för att stötta svenska jobb och företag under pandemin. I slutet av september ska flera restriktioner i samhället tas bort. Då genomförs också förändringar i stöden till företag.
· Artikel från Finansdepartementet
-
Digital pressträff: Presentation av budgetpropositionen för 2022
Budgetpropositionen för 2022 lämnas till riksdagen måndag den 20 september klockan 08.00. Samtidigt lämnas även höständringsbudgeten för 2021. Finansminister Magdalena Andersson presenterar budgeten på en digital pressträff klockan 08.20.
-
Förstärkt nedsättning av arbetsgivaravgifterna för 19–23-åringar under juni–augusti 2022
Många av de branscher där unga arbetar har drabbats särskilt hårt under krisen. För att ytterligare stödja återhämtningen och stötta företag med många unga anställda kommer regeringen förslå en förstärkning av den tillfälliga nedsättningen av arbetsgivaravgifterna för unga även nästa sommar. Förstärkningen ska gälla under juni-augusti 2022.
· Artikel från Finansdepartementet
-
Höjd omsättningsgräns för moms
För att minska administrationen för mindre näringsidkare och sänka tröskeln för att starta eget företag vill regeringen höja omsättningsgränsen för momsbefrielse från dagens nivå på 30 000 kronor till 80 000 kronor per år.
· Artikel från Finansdepartementet
-
Utvidgade skatteregler för personaloptioner i unga företag
Möjligheten för företag att rekrytera personal med nyckelkompetenser är viktig för Sveriges långsiktiga konkurrenskraft. För att särskilt hjälpa unga företag att rekrytera och behålla kvalificerad personal kommer regeringen därför i budgetpropositionen för 2022 avisera ett förslag om att utvidga och förenkla reglerna om lättnad i beskattningen av personaloptioner.
· Artikel från Finansdepartementet
-
Förslag för att stoppa risk för kringgåenden av 3:12-reglerna till Lagrådet
Regeringen går nu vidare till Lagrådet med förslaget om att komplettera de särskilda skatteregler som gäller för ägare till fåmansföretag, de så kallade 3:12-reglerna. Syftet är att förtydliga rättsläget och därmed förhindra att reglerna kringgås med hjälp av ägarstiftelser.