Margot Wallström har entledigats, utrikesminister

-

Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Första resan går till Finland och Estland

Publicerad · Uppdaterad

Utrikesminister Margot Wallström besöker Finland onsdagen den 8 oktober. Hon kommer då att träffa Finlands utrikesminister Erkki Tuomioja, för att bland annat diskutera Sveriges och Finlands bilaterala relationer, det nordiska utrikes- och säkerhetspolitiska samarbetet, läget i Ukraina, Ryssland och Mellanöstern. Det blir Margot Wallströms första bilaterala besök som utrikesminister.

Pressträff kommer att hållas i anslutning till mötet vid restaurang Lasipalatsi (Glaspalatset) kl. 12.30

Margot Wallström besöker samma dag även Estland för ett möte med Estlands utrikesminister Urmas Paet. I Tallinn kommer diskussionerna främst att handla om det svensk-estniska samarbetet, den säkerhetspolitiska situationen i närområdet, Ukraina och Ryssland, Mellanöstern samt aktuella EU-frågor.

Pressträff kommer att hållas i anslutning till mötet vid estniska utrikesministeriets presscenter kl. 16.30.