Gustav Fridolin har entledigats, Utbildningsminister

-

Innehållet publicerades under perioden

-

Helene Öberg statssekreterare hos utbildningsminister Gustav Fridolin

Regeringen har idag beslutat att utse Helene Öberg till statssekreterare på Utbildningsdepartementet hos utbildningsminister Gustav Fridolin.

Helene Öberg är född 1979 och kommer närmast från uppdrag som oppositionslandstingsråd i Stockholm och sammankallande i Miljöpartiets partistyrelse. Hon har breda erfarenheter av ledarskap och chefsarbete i politiska organisationer och civilsamhället. Helene Öberg tillträder med omedelbar verkan.

- Helene och jag har arbetat ihop länge och ser fram emot att tillsammans ta itu med skolans utmaningar. I sitt uppmärksammade arbete som generalsekreterare för Sveriges Makalösa Föräldrar uppmärksammade hon ständigt hur viktig skolan och inte minst förskolan är för att alla barn oavsett bakgrund, familj eller ekonomi ska få en ärlig chans, säger utbildningsminister Gustav Fridolin.

Kontakt

Clara Lindgren
Telefon (växel) 08-405 10 00