Gustav Fridolin har entledigats, Utbildningsminister

-

Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Gustav Fridolin samlar Sveriges alla kommuner till dialog om ansvar för skolutveckling

Publicerad · Uppdaterad

Under våren 2015 bjuder utbildningsminister Gustav Fridolin in kommunala företrädare och skolaktörer från Sveriges samtliga kommuner till regionala träffar om det gemensamma ansvaret för att stärka svensk skola.

- Skolinspektionens granskning visar att skolledare och lärare ofta känner sig lämnade ensamma i sitt arbete, och att huvudmännen inte känner att de får rätt stöd från staten. Och när styrningen av skolan inte fungerar, är det eleverna som får betala priset. Därför är det dags att sluta skylla på varandra, och att stat och kommun tar gemensamt ansvar. Aldrig tidigare har så många kommunstyren, av olika politisk färg, varit valda på samma löfte – att lösa skolans problem. Ska vi lyckas med det och bygga en skola där varje elev får en ärlig chans måste vi arbeta tillsammans, säger Gustav Fridolin.

De regionala träffarna om skolutveckling går under namnet ”Vårt gemensamma ansvar – så ger vi alla elever en bra skola” och pågår mellan den 16 januari och 22 maj. Inbjudan som skickas ut i början av december går till totalt 3 000 personer med ansvar för skolans utveckling i Sverige. Dialogen mellan regering och kommunstyren är den första i sitt slag.

Kontakt

Matilda Uusijärvi Ek
Pressekreterare hos utbildningsminister Gustav Fridolin
Telefon (växel) 08-405 10 00