Innehållet publicerades under perioden 3 oktober 2014 till den 20 januari 2019

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 till den 18 april 2016 var han bostads-, stadsutvecklings- och IT-minister.

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 till den 18 april 2016 var han bostads-, stadsutvecklings- och IT-minister.

Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Sverige partnerland vid Asiens ledande designevenemang

Publicerad Uppdaterad

Den 1-6 december är Sverige för andra gången partnerland i Hong Kong Business of Design Week (BODW). Generalkonsulatet i Hongkong håller i satsningen och en delegation med bland andra bostads- och stadsutvecklingsminister Mehmet Kaplan medverkar. En av målsättningarna är att stärka bilden av Sverige som ett land med gediget designkunnande och stark innovationskraft.

BODW är Asiens ledande designevenemang och Sverige är nu för andra gången partnerland. Under temat ”Sweden – Living Design” har Sverige ett unikt tillfälle att visa ett brett spektrum av svensk designkunskap.

Svenska företag inom kreativa näringar får under BODW möjlighet till exponering för en asiatisk och internationell publik och en stark plattform för affärsmöjligheter och utbyten i Hongkong och övriga Kina.

Under veckan kommer bland annat 27 svenska talare inom design, arkitektur och branding att framträda på BODW Speakers Forum. En svensk designutställning inkluderande Svensk Forms ”Design S” visas på HK Convention and Exhibition Centre. Omkring 20 svenska företags designprodukter kommer att säljas i fem ”pop-up stores” i det nya designcentret PMQ.

Företag och organisationer som Volvo Cars, Electrolux, IKEA, Scania, Veryday, H&M, Sweco, Teknikföretagen, Region Skåne/Malmö stad (med företag från regionen) deltar. Sammanlagt förväntas över 50 svenska företag delta eller finnas representerade under BODW.

Business of Design Week med kringaktiviteter lockar varje år runt 100 000 besökare.

Kontakt

UD:s presstjänst
Telefon 08-405 50 10
e-post till UD:s presstjänst

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 till den 18 april 2016 var han bostads-, stadsutvecklings- och IT-minister.

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 till den 18 april 2016 var han bostads-, stadsutvecklings- och IT-minister.