Innehållet publicerades under perioden

-

Anna Johansson har entledigats, Infrastrukturminister

-
Pressmeddelande från Näringsdepartementet

Tydlig prisuppgift vid taxiresor

Publicerad · Uppdaterad

Regeringen har idag fattat beslut om krav på tydligare prisuppgift vid taxiresor. Från och med 1 januari 2015 ska bindande prisuppgift lämnas före färd om jämförpriset för resan överstiger 500 kronor.

– Regeringsbeslutet idag är ett viktigt steg i arbetet med att minska utrymmet för oseriösa taxiåkare. Att kunna lita på att man inte betalar överpriser i svenska taxibilar är viktigt för oss som bor här, men också för alla turister och affärsresenärer som besöker Sverige, säger infrastrukturminister Anna Johansson.

Den nya lagen börjar gälla 1 januari 2015. Den innebär att bindande prisuppgift ska lämnas före färd om jämförpriset för resan överstiger 500 kr. Uppgiften ska lämnas när färden beställs. Därtill ska polisen kunna omhänderta taxibilars registreringsskylt om taxameterutrustningen inte uppfyller föreskrivna krav, samt kunna omhänderta ogiltiga taxiförarlegitimationer.

Kontakt

Elin Tibell
Pressekreterare hos infrastrukturminister Anna Johansson
Telefon (växel) 08-405 10 00