Innehållet publicerades under perioden

-

Åsa Romson har entledigats, Klimat- och miljöminister, vice statsminister

-
Pressmeddelande från Miljödepartementet

Romson till klimatmöte i Lima

Publicerad · Uppdaterad

FN:s klimatmöte COP20 i Perus huvudstad Lima har pågått i en dryg vecka. I morgon tisdag ansluter klimat- och miljöminister Åsa Romson till den svenska delegationen inför mötets högnivådel, där ministrar från 120 länder deltar.

Mötets viktigaste uppgifter är att lägga grunden för det nya globala avtalet som förhandlingarna ska ta beslut om i Paris nästa år och att höja ambitionerna för utsläppsminskningar fram till år 2020.

- Vi behöver få flera viktiga byggstenar på plats i Lima för att kunna besluta om en ny överenskommelse i Paris nästa år. Att successivt kunna höja ambitionen i ländernas åtaganden är centralt för att den nya överenskommelsen ska bli verkningsfull, säger klimat- och miljöminister Åsa Romson.