Innehållet publicerades under perioden 3 oktober 2014 till den 20 januari 2019

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 8 mars 2018 var hon barn-, äldre- och jämställdhetsminister.

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 8 mars 2018 var hon barn-, äldre- och jämställdhetsminister.

Pressmeddelande från Socialdepartementet

Gunilla Malmborg ny samordnare för minnesmärke efter flodvågskatastrofen

Publicerad Uppdaterad

Regeringen har idag fattat beslut om att det ska upprättas en minnesvård i Sverige till minne av flodvågskatastrofen i Sydostasien 2004. Gunilla Malmborg har utsetts till samordnare och kommer att lämna förslag på utformning, placering och vem som ska ansvara för minnesvårdens löpande vård.

- Minnesmärket ska hedra de som miste livet och vara en fin plats för drabbade och anhöriga. Det är viktigt att arbetet med att ta fram minnesmärket görs i nära dialog med anhöriga, säger Åsa Regnér, Barn-, äldre- och jämställdhetsminister.

Samordnare Gunilla Malmborg

Gunilla Malmborg är kanslichef på Ersättningsnämnden och sidouppdraget som samordnare startar idag. Senast 31 maj 2015 ska hon lämna förslag hur en minnesvård ska tas fram och utformas, var den ska placeras och vem som ska ansvara för dess löpande vård. Denna del av uppdraget ska redovisas till Socialdepartementet. I uppdraget ingår även att biträda med det praktiska genomförandet.

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 8 mars 2018 var hon barn-, äldre- och jämställdhetsminister.

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 8 mars 2018 var hon barn-, äldre- och jämställdhetsminister.