Margot Wallström har entledigats, utrikesminister

-

Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Utrikesministern besöker Maputo den 15 januari

Publicerad · Uppdaterad

Utrikesminister Margot Wallström besöker den 15 januari Maputo för att delta i installationen av den nye moçambikiske presidenten Filipe Jacinto Nyusi.

Sverige och Moçambique har historiskt goda relationer som går tillbaka till det svenska stödet till befrielserörelserna i södra Afrika före självständigheten. Som vår näst största mottagare av bilateralt bistånd är Mocambique sedan länge en nära samarbetspartner till Sverige.

Besöket kommer också innebära en möjlighet att träffa många ledande företräde från andra länder, inte minst från denna viktiga region.

- Sverige och Moçambique har långa och utmärkta relationer. Mitt besök blir ett tillfälle att befästa detta men även blicka framåt kring hur vi kan bredda och utveckla våra relationer. Moçambique har stor potential som tillväxtmarknad i Afrika och står samtidigt inför flera utmaningar, säger Margot Wallström.