Innehållet publicerades under perioden 3 oktober 2014 till den 20 januari 2019

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 27 juli 2017 var hon infrastrukturminister.

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 27 juli 2017 var hon infrastrukturminister.

Pressmeddelande från Näringsdepartementet

Regeringen har utsett Maria Ågren till ny generaldirektör för Transportstyrelsen

Publicerad Uppdaterad

I dag presenterade infrastrukturminister Anna Johansson Transportstyrelsens nya generaldirektör. Det blir Maria Ågren som den första mars tar över efter avgående generaldirektör Staffan Widlert. Maria Ågren är utbildad civilingenjör och kommer närmast från rollen som generaldirektör på Naturvårdsverket.

Ladda ner:

– Jag är väldigt glad att kunna berätta att regeringen utsett Maria Ågren till generaldirektör för Transportstyrelsen. Hon har en lång erfarenhet som myndighetschef och är särskilt van vid att leda expertmyndigheter. Maria Ågrens kompetens, erfarenhet och engagemang är viktigt för myndighetens framtida utveckling. Avgående generaldirektör Staffan Widlert har gjort ett bra arbete för att få ihop de fyra trafikslagen i en myndighet vilket lett till effektivisering, synergier och lärande mellan trafikslagen. Något som Maria Ågren nu kommer att ta vidare. Transportstyrelsen har ett viktigt uppdrag att genom tillsyn och tillståndsgivning bidra till säkra och miljövänliga transporter, men även väl fungerande transportmarknader med schyssta villkor för dem som arbetar där. En viktig uppgift för Maria Ågren blir att fortsätta arbetet med regelefterlevnad som ska säkerställa trafiksäkerhet och schyssta villkor i transportbranschen. Och dessutom lyfta de delar av myndigheten som är en serviceorganisation, som ger tillstånd, underlätta för företag att göra rätt och ge snabb service genom korta handläggningstider, säger Anna Johansson.

För mer information kontakta pressekreterare Elin Tibell.

Kontakt

Elin Tibell
Pressekreterare hos infrastrukturminister Anna Johansson
Telefon (växel) 08-405 10 00

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 27 juli 2017 var hon infrastrukturminister.

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 27 juli 2017 var hon infrastrukturminister.