Innehållet publicerades under perioden

-

Åsa Regnér har entledigats, Barn-, äldre- och jämställdhetsminister

-
Pressmeddelande från Socialdepartementet

Åsa Regnér inviger konferens om jämställdhetsintegrering

Publicerad · Uppdaterad

Idag inviger jämställdhetsminister Åsa Regnér konferensen Avstamp #Jimställdhet. På plats finns även generaldirektörer från några av Sveriges största myndigheter för att berätta om sitt jämställdhetsarbete.

Regeringen har beslutat att 41 myndigheter ska intensifiera arbetet med jämställdhetsintegrering och under den fyra år långa satsningen kommer nationella sekretariatet för genusforskning att erbjuda handledning, utbildning och processtöd för myndigheternas arbete. Myndigheterna ska säkerställa att de inte skapar ojämställdhet genom sin verksamhet genom att kvalitetssäkra service och tjänster ur ett jämställdhetsperspektiv.

Pressträff

En pressträff sker i samband med invigningen av konferensen Avstamp #Jimställdhet. På pressträffen berättar jämställdhetsministern, nationella sekretariatet för genusforskning och generaldirektörer mer om hur satsningen ska gå till samt hur myndigheterna kommer att arbeta med jämställdhetsintegrering.

Tillgängliga för intervjuer under pressträffen:

Åsa Regnér, jämställdhetsminister

Kerstin Alnebratt, föreståndare för nationella sekretariatet för genusforskning

Lillemor Dahlgren, ansvarig för Jämställdhetsintegrering i Myndigheter vid nationella sekretariatet för genusforskning

Mikael Sjöberg, generaldirektör för Arbetsförmedlingen

Ann Persson Grivas, generaldirektör för Försäkringskassan

Tid: Onsdag 4 mars, klockan 09:35-10:15
Plats: Norra Latin, Lokal 357, Drottninggatan 71B, Stockholm