Innehållet publicerades under perioden 3 oktober 2014 till den 20 januari 2019.

Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Mellan den 21 januari 2019 och den 1 oktober 2019 var han civilminister.

Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Mellan den 21 januari 2019 och den 1 oktober 2019 var han civilminister.

Pressmeddelande från Finansdepartementet

Maria Larsson ny landshövding i Örebro

Publicerad Uppdaterad

Regeringen har idag utsett Maria Larsson till ny landshövding i Örebro. Hennes förordnande gäller från 4 maj till och med 30 april 2021. Nuvarande landshövdingen Rose-Marie Frebran slutar den 31 mars 2015. Fram till dess att Maria Larsson tillträder utses länsrådet Kjell Unevik som vikarierande landshövding.

- Det är med glädje jag idag kan meddela att regeringen har utsett Maria Larsson till landshövding i Örebro. Den kompetens och ledarskapsförmåga som Maria Larsson för med sig in i sin nya roll som landshövding kommer att ha en stor betydelse i en region som är så pass central för Sveriges utveckling. Därför blev jag glad när Maria Larsson valde att tacka ja till uppdraget, säger civilminister Ardalan Shekarabi

Maria Larsson är född 1956 i Långasjö, Småland och kommer närmast från statsrådsposten som Sveriges barn- och äldreminister som hon innehade mellan 2010-2014. Innan dess var hon äldre- och folkhälsominister under åren 2006-2010. Maria Larsson blev riksdagsledamot 1998 och satt under tiden fram till 2006 bland annat i arbetsmarknadsutskottet och näringsutskottet. Mellan perioden 2003-2015 har Maria innehaft rollen som vice partiordförande för Kristdemokraterna. Några av de tidigare styrelseuppdragen är bland annat som ledamot av länsstyrelsen i Jönköpings samt Arbetsmarknadsstyrelsen.


- Jag är väldigt glad över förtroendet att få verka som landshövding i Örebro län. Det är en dynamisk region som präglas av stark tillväxt, fördelaktigt geografiskt läge och god tillgång på utbildning och forskning genom Örebro Universitet. Jag ser fram emot att få samverka och samarbeta med alla berörda aktörer för att främja en fortsatt positiv utveckling för länet, säger Maria Larsson.

Kontakt

Peter Skeppström
Pressekreterare hos civilminister Ardalan Shekarabi
Telefon (växel) 08-405 10 00

Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Mellan den 21 januari 2019 och den 1 oktober 2019 var han civilminister.

Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Mellan den 21 januari 2019 och den 1 oktober 2019 var han civilminister.