Innehållet publicerades under perioden

-

Anna Johansson har entledigats, Infrastrukturminister

-
Pressmeddelande från Näringsdepartementet

Näringsdepartementet i toppmöte om den fasta Fehmarn bält förbindelsen

Publicerad · Uppdaterad

I dag, onsdag den 25 mars medverkar infrastrukturminister Anna Johanssons statssekreterare Erik Bromander på ett trilateralt toppmöte om den fasta Fehmarn bält förbindelsen i Berlin. Fehmarn bält-tunneln är en nästan två mil lång tunnelförbindelse för bil och tåg mellan Rødby och Puttgarden.

Toppmötet arrangeras av den kungliga danska ambassaden i Berlin och den tysk-dansk-svenska samarbetsorganisationen STRING. Statssekreterare Erik Bromander kommer att tala om Fehmarn bält förbindelsens potential och möjligheter ur ett svenskt perspektiv. På mötet deltar bland annat danska transportministern Magnus Heunicke, lokal– och regionalpolitiker från hela Fehmarn bält regionen, samt representanter från näringsliv, infrastruktur- och forskningssektorn.

Kontakt

Elin Tibell
Pressekreterare hos infrastrukturminister Anna Johansson
Telefon (växel) 08-405 10 00