Margot Wallström har entledigats, utrikesminister

-

Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Utrikesministern till Arabförbundet

Publicerad · Uppdaterad

Den 8-9 mars besöker utrikesminister Margot Wallström Arabförbundet i Kairo. Hon är inbjuden för att hålla ett anförande vid öppnandet av Arabförbundets utrikesministermöte. I samband med besöket kommer hon även att träffa Egyptens utrikesminister Sameh Shoukry och företrädare för det civila samhället i Egypten.

Utrikesminister Margot Wallström har bjudits in som hedersgäst av Arabförbundets generalsekreterare Nabil al-Araby för att tala vid öppnandet av ministermötet den 9 mars. Syftet med resan är att bygga vidare på de goda relationer som finns mellan Sverige och Arabförbundet som är en viktig partner i Sveriges arbete för att främja samarbete, demokrati, mänskliga rättigheter och ekonomisk integration i regionen.