Innehållet publicerades under perioden

-

Anna Johansson har entledigats, Infrastrukturminister

-
Pressmeddelande från Näringsdepartementet

Järnvägsfrågor på agendan för Anna Johansson i Japan

Publicerad · Uppdaterad

Infrastrukturministern är i Japan för att diskutera järnvägsfrågor och främja svenska företag inom transportsektorn den 10-13 maj.

Besöket kretsar kring det svensk-japanska samarbetet på järnvägsområdet. Infrastrukturministern kommer att träffa sin japanske kollega, transportminister Akihiro Ohta och företrädare för japansk och svensk industri. Ministern kommer även att provåka det japanska snabbtåget Shinkansen och besöka företaget Hitachi Rail som bygger tåg. Utöver järnvägsfrågorna fokuserar Johansson även på trafiksäkerhet och flyg. Under vistelsen ingår besök på Toyota Motors, Tokyo station, Hanedaflygplatsen och All Nippon Airlines (ANA).

– Det är viktigt att besöka ett land som Japan som har kommit så långt vad gäller höghastighetståg. Vi kan lära oss mycket inför byggnationen av våra egna planerade höghastighetsbanor i Sverige. Ett annat viktigt syfte med besöket är att bibehålla och utöka det fina samarbete vi har med Japan på järnvägsområdet. Jag hoppas att det kan generera affärsmöjligheter för svenska och japanska företag i framtiden. Jag hoppas också att ett direktflyg mellan Sverige och Japan kan bli verklighet snart, säger Anna Johansson.

Kontakt

Elin Tibell
Pressekreterare hos infrastrukturminister Anna Johansson
Telefon (växel) 08-405 10 00