Margot Wallström har entledigats, utrikesminister

-

Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Utrikesministern till Bratislava för ministermöte om EU:s östliga partnerskap

Publicerad · Uppdaterad

Utrikesminister Margot Wallström deltar 14-15 maj i ett möte om Östliga partnerskapet.

I mötet deltar utrikesministrarna från de länder som omfattas av EU:s östliga partnerskap (Armenien, Azerbajdzjan, Georgien, Moldavien, Ukraina och Vitryssland) tillsammans med utrikesministrarna från de så kallade Visegradländerna (Polen, Slovakien, Tjeckien och Ungern) samt Lettland och Rumänien. Även EU:s utrikesrepresentant Federica Mogherini och kommissionären för EU:s grannskap och utvidgningsförhandlingar Johannes Hahn deltar i mötet, som äger rum i Bratislava, Slovakien.

På dagordningen står bland annat diskussioner inför det fjärde Östliga partnerskapsmötet, Eastern Partnership summit, i Riga 21-22 maj.